Spaanse gehaktballetjes met uiensaus en zoete-aardappelwedges
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse gehaktballetjes met uiensaus en zoete-aardappelwedges

Spaanse gehaktballetjes met uiensaus en zoete-aardappelwedges

en voor ouders: geroosterde broccoli met gesmolten geitenkaas

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Uienchutney

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

35 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3146 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels13.6 g
Eiwitten32.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Schil de zoete aardappel of was grondig en snijd in wedges. Voeg toe aan een kom. Meng de zoete aardappel met het paprikapoeder en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Broccoli koken
2
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 3 - 4 minuten. Giet af en leg de broccoli in een ovenschaal.
  • Voor de ouders: strooi de geitenkaas over de helft van de broccoli. Rooster 5 - 7 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen de boter in een pan met een deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Zet het vuur lager, voeg de knoflook en ui toe en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten. 
  • Voeg daarna de uienchutney en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat 3 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Serveer de gehaktballetjes met de zoete-aardappelwedges.
  • Voor de ouders: serveer de cheesy broccoli.
  • Voor de kinderen: serveer de overige broccoli.
  • Schenk de saus van ui over de gehaktballetjes.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uiensaus

Steak met zoete uiensaus

met patatjes en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde patatjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pikante rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met kerstomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Rijst met garnalen en kippendij à la paella

Rijst met garnalen en kippendij à la paella

met chorizo, citroen en sperziebonen