Skip to main content
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rodepestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rodepestosaus

met verborgen groente voor kinderen: courgette

Met onze verborgen-groentenrecepten kun jij maaltijden serveren die niet alleen vers en makkelijk te maken zijn, maar die stiekem boordevol groenten zitten die kinderen normaal naar de zijkant van hun bord duwen. Een stressvrij familiediner!

Labels:
Famille
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgehakt met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3449 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels16.3 g
Eiwitten40.6 g
Zout3 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg
Rasp
Pan met deksel
Kom
Theedoek
Koekenpan met deksel

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot.
  • Haal van het vuur en voeg de couscous toe. Laat, afgedekt, 8 minuten wellen.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix en de extra vierge olijfolie toe. Roer met een vork de couscous los.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snipper de ui. Rasp de courgette.
Mengen
2
  • Leg een schone afwasdoek in een zeef. Leg 50 g courgette per persoon in de afwasdoek en bestrooi met een snuifje zout.
  • Vouw de afwasdoek dicht en druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Leg vervolgens de courgette in een kom.
  • Voeg de panko, het gehakt, de helft van de kaas en de helft van de peterselie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Vorm 6 gehaktballetjes per persoon.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de ui en de overige courgette toe. Bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de passata toe en laat, afgedekt, 4 minuten zachtjes pruttelen op middelmatig vuur.
Serveren
4
  • Roer tenslotte de rode pesto en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous op borden en verdeel de gehaktballetjes met de saus eroverheen.
  • Garneer met de overige peterselie en kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders