Skip to main content
Big veggie burger

Big veggie burger

met aardappelblokjes en zelfgemaakte frietsaus

3.9
(142)

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Tarwe
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten: Noten, Ei, Gluten)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Aardappelblokjes

½ head

Botersla

20 gram

Tomatenketchup

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat: Tarwe, Gerst Kan bevatten: Mosterd, Soja)

⅓ tl

Gemalen kurkuma

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3564 kJ
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels12.2 g
Eiwitten31.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Aardappelblokjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2
  • Snijd ondertussen 2 tomatenschijfjes per persoon.
  • Snijd de overige tomaat in blokjes en de ui in halve ringen.
  • Scheur de botersla grof en houd 2 slabladeren per persoon apart.
  • Meng de tomatenblokjes en gescheurde sla in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt.
  • Meng ondertussen in een kom een frietsaus van per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl wittewijnazijn, 1/4 tl suiker, 1 mespuntje kurkuma, peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer beide helften met de frietsaus.
  • Verdeel de achtergehouden slabladeren en tomatenschijfjes erover.
  • Leg hierop de vegan hamburger met gebakken ui.
  • Zet de bovenkant van het hamburgerbroodje op de hamburger en serveer met de overige salade, aardappelblokjes en ketchup.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders