Skip to main content
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Een bijzondere variant op de klassieke pizza

3.8
(470)

Deze week geniet je van een pizza die bij weinig pizzeria’s op de menukaart zal staan: een bietenpizza. Voor de bodem zijn, zoals de naam al prijsgaf, bieten gebruikt. De smaak van biet combineert goed met de rucola en zwarte balsamicoazijn. Op de extra informatiekaart lees je meer over deze speciale pizza!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

¼

Oignon rouge

125 g

Champignons

1

Pizza à la betterave

(Contient: Gluten)

50 g

Fromage frais aux herbes

(Contient: Lait (contient du lactose))

25 g

Grana Padano râpé

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf)

½ cc

Origan séché

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

40 g

Roquette

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)1021 kcal
Énergie (kJ)4271.9 kJ
Graisses37 g
dont saturés15 g
Glucides123 g
Fibres16 g
Protéines37 g

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de rode ui in ringen.
2

Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in plakken.

Besmeer elke bietenpitta met de helft van de olijfolie en de roomkaas.
3

Besmeer elke bietenpizza met de helft van de olijfolie en de kruidenroomkaas. Verdeel er vervolgens de rode ui en champignons over. Bestrooi vervolgens met de grana padano, oregano, peper, zout en zonnebloempitten. Besprenkel tenslotte met de overige olijfolie.

4

Bak de pizza 8 minuten in de oven.

Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.
5

Snijd de pizza’s in 8 gelijke stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes