topBanner
Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

met champignons en bieslookpuree

Lees meer

De Franse regio Bourgogne is niet alleen bekend vanwege zijn heerlijke wijnen, maar ook van zijn bœuf bourguignon. Vandaag maak jij een vegetarische versie van deze klassieker!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen:SulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Wortel

250 gram

Voorgekookte rode bieten

½

Biologische tomatenpuree

50 gram

Rode splitlinzen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 takje(s)

Verse rozemarijn

40 gram

Zilveruitjes

(BevatSulfiet)

500 gram

Kruimige aardappelen

5 gram

Verse bieslook

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2471 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels19 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de voorgekookte rode biet in blokjes van 2 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de wortel en champignons toe en bak 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de groentebouillon en de tomatenpuree. Roer goed en voeg de rode biet, de rode splitlinzen, de rozemarijn en 1/4 zakje gedroogde tijm per persoon toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Laat 25 - 30 minuten op zacht vuur stoven. Voeg de laatste 10 minuten de zilveruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat afgedekt staan tot verder gebruik. Snijd de bieslook fijn.

5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer de bieslook en de zure room door de puree.

6

Verwijder de rozemarijn uit de biet bourguignon. Serveer de biet bourguignon samen met de bieslookpuree.