HelloFresh
topBanner
Biefstuk met blauwekaasboter en knoflookspruitjes

Biefstuk met blauwekaasboter en knoflookspruitjes

met Roseval aardappelen en gekaramelliseerde rode ui

Premium
Lees meer

De Roseval aardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!

Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Kogelbiefstuk

500 g

Roseval aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Spruiten

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Rode ui

60 g

Salademix met bieslook

30 g

Olijf-kappertjesmix

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Bruine suiker

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4674 kJ
Energie (kcal)1117 kcal
Vetten71.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in parten. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de spruiten. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Meng in een ovenschaal de spruiten met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Bak de aardappelen en de spruiten 30 - 35 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

2

Halveer de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Verhit per persoon 1/2 el roomboter en 1 tl bruine suiker in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de rode ui 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om.

3

Meng 1/2 el roomboter per persoon met de Danablu in een kleine kom. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

4

Verhit de 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 2 - 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met een snufje zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de olijven, kappertjes en de salademix door de dressing.

6

Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de borden. Leg op het vlees een klontje blauwekaasboter en wat gekaramelliseerde rode ui. Serveer met de knoflookspruiten, de geroosterde aardappelen, de salade en de mayonaise.