Skip to main content
Bataat-knolselderijsoep met pompoenpitten en kaaspistolet
Bataat-knolselderijsoep met pompoenpitten en kaaspistolet

Bataat-knolselderijsoep met pompoenpitten en kaaspistolet

Cette fois, c’est vous qui préparez le pistolet au fromage

4.0
(418)

Dankzij de combinatie van bataat met knolselderij wordt de soep zacht en zoet. De gepofte pompoenpitten zorgen voor een spannende crunch. Handige tips om de knolselderij te schillen, vind je op onze blog.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Zoete aardappel

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

½ tl

Gedroogde tijm

50 gram

Geraspte gruyère

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bruine pistolet

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Ei, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)738 kcal
Energie (kJ)3088 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten48 g
Vezels15 g
Eiwitten25 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden en kook 500 ml water per persoon. Verhit een soeppan met deksel op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Snijd de knolselderij
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de bataat en knolselderij en snijd beide in blokjes van ongeveer 1 - 2 cm.

Verkruimel het bouillonblokje
3

Verhit de olijfolie in de soeppan met deksel en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bataat en knolselderij toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Vul het broodje met tijm-kaasmengsel
4

Meng ondertussen in een kom de roomboter met de tijm, overige knoflook, de helft van de gruyère, peper en zout. Snijd de baguette in de lengte tot 2 cm in en vul het met het tijm-kaasmengsel. Bak de pistolet 3 - 4 minuten goudbruin in de oven.

5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als je de soep wilt verdunnen.

Garneer met pompoenpitten
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de pompoenpitten en overige gruyère. Serveer met de tijm-kaasbaguette.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders