Skip to main content
Gebakken zeebaarsfilet met salieboter
Gebakken zeebaarsfilet met salieboter

Gebakken zeebaarsfilet met salieboter

Met kruidige aardappelen, oventomaatjes en prei

Kruidenboter kun je kant-en-klaar kopen, maar is verrassend makkelijk zelf te maken. Meer dan roomboter, verse kruiden en een beetje spierkracht heb je niet nodig. In dit gerecht brengen we de boter op smaak met salie, een kruid dat uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Bekijk ook onze blog voor lekkere kruidenboterrecepten.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 tl

Kerriepoeder

100 gram

Prei

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 leaves

Verse salie

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

Zelf toevoegen

¾ el

Roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast (zie tip). Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met de currykruiden, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Groenten snijden
2

Was ondertussen de prei en snijd de witte en lichtgroene delen in dunne ringen. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de blaadjes salie zo fijn mogelijk.

Tomaten in de oven
3

Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi naar smaak met peper, zout en een beetje suiker. Schuif de bakplaat met tomaten 10 minuten voor het einde van de baktijd van de aardappelen erbij in de oven.

Prei bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en bewaar apart. Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, salie en knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

Zeebaars bakken
5

Verhit ½ el van de salieboter per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de zeebaarsfilet op het vel, 1 minuut op middelhoog vuur en daarna 1 minuut op de andere kant. Bestrooi met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten. Besprenkel met de botersaus uit de koekenpan.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes