Skip to main content
Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen
Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen

Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen

met zoetzure komkommer

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Labels:
Eet mij eerst
Extra groente
Familie
Allergenen:
Hvede
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao broodje

1 stuk(s)

Varkenshaas

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

2.5 tl

Verse gember

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Garam masala

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Sojabonen

Zelf toevoegen

1.5 tl

Bruine basterdsuiker

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3214 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten102.2 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels6.8 g
Eiwitten42.9 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de komkommer in de lengte en daarna in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuif zout. Voeg de komkommer toe en meng goed door. Pers of snijd de knoflook fijn. Rasp de gember fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook en gember. Voeg per persoon: 1 el sojasaus en 1/2 el olijfolie toe en meng goed. Leg de varkenshaas in de marinade en laat marineren op kamertemperatuur tot gebruik.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 1/2 tl geraspte gember, 1/2 tl garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de overige knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de passata, de overige sojasaus en per persoon: 1 tl zoetzure-komkommermarinade en 1 tl bruine suiker toe. Laat het geheel 6 - 9 minuten sudderen en reduceren.

Varkenshaas bakken
3

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan, maar laat de marinade in de kom. Bak de varkenshaas 6 - 8 minuten en keer regelmatig om zodat alle kanten mooi dichtschroeien.

Paksoi bereiden
4

Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Breng ondertussen een laagje water met een snuif zout aan de kook in een sauteerpan met deksel voor de paksoi. Snijd de paksoi in de lengte doormidden. Voeg de paksoi toe en kook, afgedekt, 1 - 2 minuten op hoog vuur. Giet het water voorzichtig af en voeg daarna de marinade van de varkenshaas en de sojabonen toe. Bak de marinade en sojabonen nog 2 - 3 minuten mee met de paksoi en zet dan het vuur laag.

Varkenshaas snijden
5

Haal de gebakken varkenshaas uit de pan en leg op een snijplank. Snijd de varkenshaas in sneetjes, voeg toe aan de pan met de saus en meng goed door.

Serveren
6

Vul de bao broodjes met wat van de zoetzure komkommer en het varkensvlees met saus. Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de stukken paksoi, de sojabonen en de overige komkommer. Garneer de komkommer met het zwarte sesamzaad. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen