topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bami met 5-kruidenkip

Bami met 5-kruidenkip

Met roerbakgroenten en rode peper

Met zoete ketjap en zoute sojasaus in je keukenkastje heb je altijd de basis voor een Aziatische roerbak in huis. Voeg daar wat rode peper en verse groenten aan toe en je kunt al bijna aan tafel! Vandaag maak je er een razendsnelle Aziatische bami mee, boordevol verse roerbakgroenten.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

200 gram

Groentemix

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2728 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

kruiden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

kip
2

• Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. • Bak gemarineerde kipfiletreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de rode peper, knoflook en groentemix toe. • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

roeren
3

• Breek ondertussen de noedels boven de pan met water en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. • Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en voeg eventueel extra ketjap naar smaak toe.