Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

met paddenstoelen, zoetzure komkommer en chili-mayonaise

Surf & turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in onder andere Amerika, Canada en Australiƫ.

Allergenen:
Mosterd
ā€¢Eieren
ā€¢Tarwe
ā€¢Soja
ā€¢Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediƫnten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Lente-ui

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Kipfilethaasjes

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

Ā½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Ā½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

80 gram

Garnalen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Ā½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Ā½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1100 kcal
Energie (kJ)4600 kJ
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten106.9 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels5.1 g
Eiwitten50.9 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

ā€¢Knoflookpers
ā€¢Saladekom
ā€¢Kom
ā€¢Diep bord
ā€¢Hapjespan met deksel
ā€¢Ovenschaal
ā€¢Bord
ā€¢Schuimspaan
ā€¢Koekenpan
ā€¢Keukenpapier
ā€¢Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm. Snijd het groene gedeelte in fijne ringen en bewaar apart.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
Kipfilethaasjes paneren
2
  • Meng in een kom 1/2 el mayonaise per persoon met peper en zout. Vul een diep bord met de panko.
  • Haal de kipfilethaasjes eerst door de mayonaise en vervolgens door de panko.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet af indien nodig. Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.
Garnalen bakken
3
  • Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el zoet-pittige chilisaus.
  • Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed.
  • Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer toe en houd apart. Schep af en toe om.
Kip frituren
4
  • Vul de bodem van een koekenpan met 1 el zonnebloemolie per persoon en verhit op hoog vuur (zie Tip).
  • Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 - 4 minuten per kant, of tot de kip gaar en goudbruin is.
  • Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Zorg dat de hele bodem bedekt is met een laag zonnebloemolie zodat je de kip goed kunt frituren.

Paddenstoelen bakken
5
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui samen met de gemengde paddenstoelen 6 - 8 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus toe, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren.
  • Meng in een kleine kom de overige zoet-pittige chilisaus met de overige mayonaise.
Serveren
6
  • Serveer de komkommer, gebakken paddenstoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal in aparte schalen.
  • Garneer de garnalen met 1/3 van de groene bosui-ringetjes.
  • Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met de gomasio en de overige bosui.
  • Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.