Aziatische noedels met roerei en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met roerei en pinda's

Aziatische noedels met roerei en pinda's

Met bosui

PDF 42.7 Aanpassen: Rode zin uit stap 1. In stap 1 peper icoontje achter zin met rode peper. Nieuw tip toevoegen met peper icoon. Wijn, weeknr, pref, intro.

Labels:
Veggie
Familie
Lactosevrij
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

⅓ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Lente-ui

1 cm

Verse gember

300 gram

Oosterse wokmix

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

4 stuk(s)

Ei

10 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)567 kcal
Energie (kJ)2370 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers7 g
Vezels4.3 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

Smaakmakers aanbakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, sjalot en gember al roerend 3 - 4 minuten op hoog vuur.

Groenten roerbakken
3

Voeg de groentemix en de helft van de bosui toe en roerbak nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, ketjap,  sesamolie, 2 el water per persoon toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.

Noedels toevoegen
4

Weeg ondertussen de noedels af en kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Roerei maken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de eieren en de overige bosui toe en bak al roerend tot het ei gestold maar nog wel smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de pinda's.