HelloFresh
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda's
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

400 g

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 tl

Gemalen komijn

1 tl

Gemalen koriander

200 g

Gekruid rundergehakt

10 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

2 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4151 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels8 g
Eiwitten47 g
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Wok
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

• Voeg ondertussen de noedels (zie TIP) toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.