Skip to main content
Aubergine uit de oven met verse conchiglie
Aubergine uit de oven met verse conchiglie

Aubergine uit de oven met verse conchiglie

met tomaat, oude kaas en salade

Dit recept is geïnspireerd op melanzane alla parmigiana, een Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Melanzane betekent 'aubergine' in het Italiaans en 'parmigiana' verwijst naar het dakpansgewijs stapelen van de aubergine. Wij hebben deze keer gekozen voor een variant met verse pasta en gebruiken Hollandse oude kaas in plaats van Italiaanse parmezaanse kaas.

Labels:
Veggie
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Passata

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse conchiglie

(Bevat: Gluten)

40 gram

Rucolamelange

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers22 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de tomaat ook in plakken van 1 cm. Pers de knoflook.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met 1/2 el olijfolie per persoon. Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Houd de knoflook apart. Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de passata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker en peper en zout naar smaak tot een saus. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de verse conchiglie.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven. Bestrooi de aubergineschotel de laatste 5 minuten met de geraspte oude kaas.

Salade maken
5

Kook de verse conchiglie afgedekt, 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de rucolamelange.

Serveren
6

Verdeel de verse conchiglie over de borden en leg de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus