Aubergine uit de oven met casarecce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met tomaat, oude kaas en salade

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Passata

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Eieren, Lupine)

40 gram

Veldsla, rucola en frisee

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers21 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola en frisee. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Serveren
6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.