Skip to main content
Zachte aubergine uit de oven
Zachte aubergine uit de oven

Zachte aubergine uit de oven

Met granaatappelpitjes, feta en pittenrijst

In dit kleurrijke gerecht met Arabische invloeden straalt de aubergine. Door deze groente langzaam te garen, wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid, maar maakt dit smaakvolle gerecht ook nog eens een lust voor het oog.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Ras el hanout

1 stuk(s)

Aubergine

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

85 gram

Zilvervliesrijst

¼ stuk(s)

Granaatappel

50 gram

Feta

2.5 gram

Verse munt

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3812 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

garen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras-el-hanout-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

pitten
2

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

rijst
3

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

granaat
4

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil (let op: dit kan spetteren, pas op je kleding). Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

rijst
5

Meng de rijst met de geroosterde pitten en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat
Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

Accompagné d’un pain aux raisins et aux noix
Portobello’s uit de oven met geitenkaas en walnoten

Portobello’s uit de oven met geitenkaas en walnoten

Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

Penne bolognese met linzen en pecorino

Penne bolognese met linzen en pecorino

Avec la douceur de l’aubergine
Pikante harissacouscous met feta

Pikante harissacouscous met feta

Met aubergine, tomaat en olijven
Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Met rucola en grana padano
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Met aubergine, spinazie en oude kaas
Gevulde pita met geroosterde aubergine

Gevulde pita met geroosterde aubergine

Met gekookt ei, salade en tahinsaus
Rigatoni met aubergine-tomatensaus

Rigatoni met aubergine-tomatensaus

Met olijven, provolone en pijnboompitten
Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Met tomaat, feta en spiegelei
Wraps met kruidige aubergine en tartaar

Wraps met kruidige aubergine en tartaar

Met feta, munt en yoghurt-tahinsaus
Gebakken kabeljauw met ratatouille

Gebakken kabeljauw met ratatouille

Met gremolata en olijvenbrood
Langzaam gegaarde aubergine

Langzaam gegaarde aubergine

Met granaatappel, feta en pittenrijst
Shakshuka met rundertartaar

Shakshuka met rundertartaar

Met ei en aubergine
Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Avec du riz, de l’œuf, de la tomate et des aubergines
Fettucine met aubergine en semi-gedroogde tomaten

Fettucine met aubergine en semi-gedroogde tomaten

Aux herbes fraîches
Köfte met couscous, citroen en abrikozen

Köfte met couscous, citroen en abrikozen

Met een kruidencombinatie van verse koriander, peterselie en munt
Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Een pittig Indiaas gerecht

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen