Skip to main content
Cheesy Tex-Mex loaded zoete-aardappelwedges met guacamole

Cheesy Tex-Mex loaded zoete-aardappelwedges met guacamole

met tomatensalsa, zure room en mais

De "Tex" in Tex-Mex staat voor Texas en deze keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:
Végé
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Guacamole

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3194 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten76.2 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels18.9 g
Eiwitten21.3 g
Cholesterol15 mg
Zout1.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium283.1 mg
Calcium50.9 mg
Iron0.5 mg
Kom
Zeef
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Zoete-aardappelwedges maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappel en snijd in wedges. Voeg toe aan een kom.
  • Voe de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Zoete-aardappelwedges bakken
2
  • Verdeel de wedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om (zie Tip).
  • Giet de bonen af en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de overige Mexicaanse kruiden toe. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De randen van de zoete aardappel kunnen makkelijk verbranden. Houd de oven dus goed in de gaten en verlaag eventueel de temperatuur.

Salsa maken
3
  • Verdeel de laatste 5 minuten de bonen over de wedges en bak mee in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de koriander grof.
  • Meng in een kom de tomatenblokjes, witte balsamicoazijn, 1/3 van de koriander en de helft van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Mais bakken
4
  • Giet de mais af. Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de mais 2 - 3 minuten. Breng op smaak met met een snuif zout.
  • Snipper de ui zeer fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Guacamole maken
5
  • Meng in een kleine kom de guacamole met de rode peper, knoflook en ui (zie Tip).
  • Voeg 1/3 van de koriander, de overige extra vierge olijfolie en 1/2 el limoensap per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de ui en knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui en knoflook dan mee in de oven in de volgende stap.

Serveren
6
  • Voeg de mais toe aan de bakplaat en schep goed om.
  • Strooi de kaas eroverheen en zet de bakplaat nog 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de loaded zoete-aardappelwedges over borden. Verdeel de guacamole, tomatensalsa en zure room eroverheen.
  • Garneer met de overige koriander en serveer de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders