Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus
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Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Schelvis wordt geprezen om zijn volle smaak en zachte structuur. In dit recept is hij al gemarineerd met citroen en rozemarijn.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Fusilli

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Gesneden ui

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)964 kcal
Energie (kJ)4032 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17 g
Vezels2.1 g
Eiwitten37 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Râper la courgette
1

Pour les fusilli, portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole. Faites-les cuire 10 à 12 minutes. Râpez entièrement la courgette en spaghetti à l'aide d'une râpe à gros trous. Écrasez ou émincez l'ail. Coupez le citron en 4. Dans la sauteuse, faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne et revenir l'ail et l'oignon émincé 1 à 2 minutes.

Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker.

Préparer la sauce à la crème
2

Ajoutez la crème liquide et, par personne : 1/2 cc de vinaigre de vin blanc et 1/4 du sachet d’épices italiennes. Laissez mijoter 5 minutes à feu doux. Salez et poivrez. Pendant ce temps, mélangez la courgette râpée à la sauce à la crème. Ciselez finement les feuilles de menthe.

Cuire le poisson
3

Dans la poêle, faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'aiglefin mariné 2 à 3 minutes par côté. Déglacez le poisson avec le jus d'un quartier de citron par personne.

Tip: De schelvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Servir
4

Coupez la tomate en petits dés. Mélangez les pâtes à la sauce à la courgette et à la crème, puis servez sur les assiettes. Disposez la tomate sur les pâtes et le poisson dessus. Garnissez avec la menthe.

Tip: Heb je nog bakvet van de vis over? Giet deze dan over de vis voor extra smaak.