HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappel Preivelouté Met Waterkers En Spek
topBanner
Aardappel-preivelouté met waterkers en spek

Aardappel-preivelouté met waterkers en spek

met room en zelfgemaakte croutons van tomatenfocaccia

Lees meer

Labels:Extra groente
Allergenen:TarweGerstGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Prei

200 gram

Aardappelen

4 plak(ken)

Ontbijtspek

20 gram

Tuinkers

2 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

(BevatTarwe, Gerst, GlutenKan bevattenSesamzaad)

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

3 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3575 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Energie (kJ)3575 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten50.0 g
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten79 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14.0 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8.17 g
Vezels8.17 g
Eiwitten20 g
Eiwitten20 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

2

Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven.

3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn en 250 ml water per persoon. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soep (zie Tip). Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

4

Knip de waterkers van het plantje en hak grof. Snijd de focaccia in kleine blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de focacciablokjes in 6 – 8 minuten rondom bruin, of tot de croutons mooi krokant zijn. Voeg eventueel wat extra olie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de waterkers toe aan de soep, maar houd enkele blaadjes over voor de garnering. Laat het geheel nog 5 minuten koken. Mix met een staafmixer tot een romige soep. Meng de kookroom en 1/2 el roomboter per persoon door de soep. Breng flink op smaak met peper en zout.

6

Snijd of breek het spek in kleine stukjes. Serveer de soep in kommen of soepborden. Garneer met de croutons van focaccia, de spekstukjes en de overige waterkers. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.