Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Met zilvervliesrijst, zure room en feta

20 minuten
Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

Deze Zuid-Amerikaanse bonenschotel doet wel een beetje denken aan chili con – of eigenlijk sin (zonder) – carne. De bonen zitten vol goede eigenschappen: van vitaminen en mineralen tot vezels, eiwitten en antioxidanten, die het gerecht hartstikke voedzaam maken. Bovendien staat het gerecht zo op tafel en is het heerlijk hartverwarmend, dus pak een lepel en geniet!

Labels:GlutenvrijQuick & easyVeggie
Allergenen:SelderijMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

85 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Knoflookteen

⅔ stuks

Groene peper

1 stuks

Groene paprika

75 g

Gesneden ui

(BevatSelderij)

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

2 stuks

Vleestomaat

200 ml

Tomatenpassata

1 zakje

HAK zwarte bonen

10 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

170 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels17 g
Eiwitten27 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. • Snijd de groene paprika in reepjes.

2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, groene peper, komijn, het paprikapoeder en de groene paprika 5 minuten. • Snijd ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes. • Voeg de vleestomaat toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee op hoog vuur.

3

• Voeg de tomatenpassata en de zwarte bonen met de bouillon toe aan de hapjespan en kook het geheel 3 minuten. • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

• Schep de zwarte bonen en saus in het midden van een soepkom of diep bord. Schep de rijst er voorzichtig middenin. Verbrokkel de feta erover. • Garneer met de pompoenpitten en serveer met de zure room.