Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Met zilvervliesrijst, zure room en feta

20 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 218 beoordelingen
Lees meer

Deze Zuid-Amerikaanse bonenschotel doet wel een beetje denken aan chili con – of eigenlijk sin (zonder) – carne. De bonen zitten vol goede eigenschappen: van vitaminen en mineralen tot vezels, eiwitten en antioxidanten, die het gerecht hartstikke voedzaam maken. Bovendien staat het gerecht zo op tafel en is het heerlijk hartverwarmend, dus pak een lepel en geniet!

Labels:GlutenvrijQuick & easyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

85 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Knoflookteen

⅔ stuks

Groene peper

1 stuks

Groene paprika

75 g

Ui, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

2 stuks

Vleestomaat

200 ml

Passata

1 zakje

HAK zwarte bonen

10 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

170 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels17 g
Eiwitten27 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. • Snijd de groene paprika in reepjes.

Bakken
Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, groene peper, komijn, het paprikapoeder en de groene paprika 5 minuten. • Snijd ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes. • Voeg de vleestomaat toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee op hoog vuur.

Schotel maken
Schotel maken
3

• Voeg de tomatenpassata en de zwarte bonen met de bouillon toe aan de hapjespan en kook het geheel 3 minuten. • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
Serveren
4

• Schep de zwarte bonen en saus in het midden van een soepkom of diep bord. Schep de rijst er voorzichtig middenin. Verbrokkel de feta erover. • Garneer met de pompoenpitten en serveer met de zure room.