HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoetzure Wraps Met Gemarineerde Tofu
topBanner
Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

met mangochutney, peer en komkommer-koolsla

Lees meer

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:VeganLekker snelKlimaatbewustNieuwNewExtra groenteInspiratie
Allergenen:SojaGlutenTarweSesamzaadSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Peer

100 gram

Witte kool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

180 gram

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja, Tarwe, Selderij)

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGluten, Tarwe)

80 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2374 kJ
Energie (kcal)567 kcal
Energie (kJ)2374 kJ
Energie (kcal)567 kcal
Vetten21.0 g
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten79 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers38.0 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels6.04 g
Vezels6.04 g
Eiwitten11 g
Eiwitten11 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

2
  • Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes (zie Tip).
  • Schep beide nog een keer goed om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tofu rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!

4
  • Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij.
  • Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.