
Zoetzure tempehwraps met mangochutney
met volkoren tortilla's, peer en komkommer-koolsla
Tempeh is afkomstig uit Indonesiƫ en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen.
Ingrediƫnten
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Peer
50 gram
Witte kool en wortel
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat Tarwe)
40 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
80 gram
Tempehblokjes
(Bevat Soja, Tarwe)
Zelf toevoegen
2 el
Wittewijnazijn
½ tl
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
- Snijd de komkommer in fijne reepjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakken.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

- Meng in een grote kom de sesamolie met 2 el wittewijnazijn per persoon en een snuif zout.
- Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
- Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook en zoete Aziatische saus (zie Tip). Schep beide nog een keer goed om.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

- Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de tempehblokjes 2 - 3 minuten al roerend, of tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de saus toe en bak nog 2 - 3 minuten.
- Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

- Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
- Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij.
- Verdeel de tempehblokjes over de mini-tortilla's.