HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelstamppot Met Kruidenkaasblokjes
topBanner
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

met veldsla, rucola en pecanstukjes

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Halfkruimige aardappelen

400 gram

Zoete aardappel

20 gram

Pecanstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2556 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers23.5 g
Vezels12 g
Eiwitten18 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de puree. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Was of schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen met de zoete aardappel, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecanstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola en veldsla doorheen.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.