Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Met veldsla, rucola en pecannoten

Met het recept voor traditionele stamppot of stoemp kun je eindeloos variëren. Vandaag vervang je de aardappels door zoete aardappel. De zoete aardappel maakt de stamppot lekker zoet – het is dan ook geen verrassing dat dit gerecht ook bij de allerkleinsten in de smaak valt!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Halfkruimige aardappelen

200 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2636 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers22 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Snijplank
Fruitmesje
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Aardappel en bataat koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de puree. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Was of schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen met de zoete aardappel, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
2

Hak ondertussen de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Rode ui bakken
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecannoten.