Skip to main content
Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Allergenen:
Hvede
Sesamzaad
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

½ zakje(s)

Za'atar

50 gram

Roomkaas

1.5 tl

Sumak

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

100 gram

Varkensboerengehakt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Water

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3237 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten61.4 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels8.6 g
Eiwitten30.1 g
Zout3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium393.4 mg
Calcium40.4 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Kom
Grote hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Pers de helft van de appelsien uit en snijd de rest in blokjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de tomaat met de appelsienblokjes en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Vlees bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de puntpaprika en de Midden-Oosterse kruiden 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe aan de groenten en bak nog 3 - 5 minuten.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm tot serveren.
Mengen
3
  • Meng in een kleine kom het water met de overige olijfolie. Smeer dit over één kant van de tortilla's en bestrooi met de za'atar.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 3 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een kom de roomkaas met 2/3 van de sumak en 1/2 el appelsiensap per persoon.
Serveren
4
  • Besmeer de lege kant van de tortilla's met de roomkaas.
  • Beleg met de groenten en het gehakt. Beleg vervolgens met de tomaten-appelsiensalsa.
  • Garneer met de verse kruiden en de overige sumak.
  • Besprenkel met honing naar smaak en vouw de tortilla's dicht.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken patatjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met spiegelei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en appelsien
Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met patatjes en kerstomaten
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto en patatjes

Steak met pesto en patatjes

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en frisse witloofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: smokey mayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met patatjes, kerstomaten en geroosterde paprika
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade