HelloFresh
topBanner
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en oregano

Lees meer

Wist jij dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde oregano

80 g

Cranberrychutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 stuks

Bruine mini-tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuks

Komkommer

2 stuks

Pruimtomaat

100 g

Radicchio en ijsbergsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes. Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.

2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

3

Verhit een andere koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.

4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng met de slamix. Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes. Garneer met de chutney van ui en cranberry. Meng de overige tomaat en komkommer door de sla en serveer erbij.