topBanner
Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

met gember-knoflookrijst en sperziebonen

Lees meer

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Biefstukpuntjes

1 zakje(s)

Balinese wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

5 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Sperziebonen

200 gram

Broccoli

85 gram

Basmatirijst

100 gram

Bloemkoolrijst

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd, indien nodig, de biefstukpuntjes in gelijke stukken voor een gelijkmatige garing. Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, 1tl honing per persoon, peper en zout. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 125 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg extra water toe als de rijst te droog kookt. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook nog 2 minuten.

3

Verhit ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Voeg, zodra het water kookt, de broccoli toe en kook 2 minuten. Giet het kookvocht af maar bewaar het voor de sperziebonen. Spoel de afgegoten broccoli met koud water. Kook nu de sperziebonen in hetzelfde kookvocht in 7 - 9 minuten beetgaar.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog tot hoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes, de overige knoflook en de overige gember 2 - 3 minuten. Haal de biefstukpuntjes uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de broccoli en 1 el water per persoon toe aan de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken. Dek de pan af en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg vlak voor serveren de biefstukpuntjes weer toe en verhit nog een halve minuut. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de rijst met de groenten en runderbiefstukpuntjes. Schep de sperziebonen ernaast. Garneer de sperziebonen met de gomasio.