Skip to main content
Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten
Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten

Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten

Gentse waterzooi is een traditioneel Gents gerecht met kip of vis, aardappelen en groenten. In dit geval worden er kippendijen ge-bruikt. De botten van de kip zorgen voor extra smaak. Dit gerecht is een echte Belgische klassieker!

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Laurierblad

175 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Bleekselderij

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

125 gram

Peen-preimix

100 ml

Kookroom

1 stuk(s)

Kippendijfilet

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vork

Instructies

Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel
1

Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel.

Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm
2

Schil of was de aardappelen (binten) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot en snijd de bladpeterselie fijn.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippendij in 4 - 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Keer regelmatig om. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Het vlees hoeft niet gaar te zijn.

4

Voeg de aardappelen, bleekselderij, kippendij, prei-peenmix en kookroom toe aan de soeppan met bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur.

Trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn
5

Haal de kippendij uit de soeppan met deksel met een schuimspaan, trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn. Breng de waterzooi op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met de peterselie
6

Verdeel het gerecht over de diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Macaroni met ham- en kaassaus

Macaroni met ham- en kaassaus

met twee kazen en een frisse salade
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

met Turkse groene peper en zoetzure rode kool
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Hartige bolognese-taart

Hartige bolognese-taart

met emmentaler en rucolatopping
Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia
Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

met aardappel, gedroogde abrikozen en amandelschaafsel
Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

met chorizo, zure room en courgette
Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

met aardappelpuree en cranberryjus
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

geïnspireerd op het klassieke broodje met spek, sla en tomaat
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, geroerbakte broccoli en wortel en sojamayonaise
Tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met kipgehaktballetjes

met croutons
Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

met naanbrood en geroosterde cherrytomaten en babymais
Paella met grote garnalen en kippendij

Paella met grote garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en een gemengde salade
Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten

Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten

met krieltjes en gembermayonaise
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met een pastasalade en gemengde sla

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes