Skip to main content
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui

4.3
(854)

De bijzondere pesto bevat gedroogde bospaddenstoelen. Deze bospaddenstoelen zijn gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum en grana padano. Houd jij niet zo van gekookte krieltjes? Je kunt ze ook 20 minuten in een wok of hapjespan bakken.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

120 gram

Kippendijfilet

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Selderij, Pinda's)

¼

Komkommer

½

Appel

1

Bosui

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)722 kcal
Energie (kJ)3020.8 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten63 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Pan
Film plastique
Kom
Mes
Bord

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes.

2

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan
3

Snijd ondertussen van de kipfilet, per persoon, een zo plat mogelijk stuk zodat je deze kunt vullen en opvouwen. Leg de kipfilet op een stuk vershoudfolie en bedek het ook met een stuk folie. Sla de kipfilet plat met de onderkant van een steelpan. Verwijder het folie, beleg een helft van de kipfilet met een ½ el bospaddenstoelenpesto en bestrooi met peper en zout. Vouw de kipfilet dubbel en zet de randen vast met 2 - 3 satéprikkers.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan of hapjespan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur iets lager, dek de pan af en bak 10 minuten of tot de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.

5

Roer de overige bospaddenstoelenpesto door de krieltjes en houd afgedekt warm.

Snijde of schaaf de komkommer in dunne plakken
6

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de appel klein en de bosui in fijne ringen. Meng de komkommer, appel en bosui met de mesclun in een saladekom.

7

Maak een dressing van de overige olijfolie, honing, mosterd, witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de dressing met de salade.

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet en salade
8

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet en salade.

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Laat het vullen van de kipfilet dan achterwege. Wrijf de kipfilet in met een beetje bospaddenstoelenpesto en bak de kipfilet met 1 el olijfolie in de koekenpan of hapjespan met deksel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Tofu bowl met satésaus en paksoi

Tofu bowl met satésaus en paksoi

met zoetzure komkommer en rijst
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

met romige komkommer-appelsalade
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots-vertssalade
Kalkoenbowl met Oosterse groenten

Kalkoenbowl met Oosterse groenten

met krieltjes, zoetzure komkommer en bulgogi-dressing
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met rozemarijn
NL: Steak sandwich met blauwe kaas BE: Broodje steak met blauwe kaas

NL: Steak sandwich met blauwe kaas BE: Broodje steak met blauwe kaas

met gekaramelliseerde sjalot en gepofte paprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel