Skip to main content
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm

Dit is een echte lentestamppot! Je maakt deze stamppot namelijk van Italiaanse veldsla en frisse Mediterrane tomaten. De gehaktballen die je bij de stamppot serveert, maak je van het gehakt van het Maas-Rijn-IJsselrund (MRIJ). Dit ras loopt in het voorjaar en in de zomer heerlijk buiten in Nederland.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Rundergehakt

300 gram

Kruimige aardappelen

½

Rode ui

2 takje(s)

Verse tijm

30 gram

Zongedroogde tomaten

125 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

scheutje

Melk

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)727 kcal
Energie (kJ)3041.8 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten72 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g

Instructies

1

Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Draai 3 gehaktballen per persoon
2

Kneed het gehakt en draai 3 gehaktballen per persoon. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballen eerst op hoog vuur rondom en daarna 12 minuten op middelmatig vuur.

3

Snipper ondertussen de rode ui en ris de tijmblaadjes van de takjes. Bak de rode ui en de helft van de tijm meteen na het snijden met de gehaktballen mee.

4

Snijd de semigedroogde tomaten klein en scheur de veldsla klein.

Voeg de veldsla bij de puree
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de mosterd, semigedroogde tomaten en overige tijm toe en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg daarna de veldsla toe.

Maak de jus
6

Maak de jus als volgt: bewaar de gehaktballen bij de stamppot en houd afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Verdeel de stampot over de borden
7

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de jus over de stamppot en serveer met de gehaktballen.

Tip! Wil je luchtigere gehaktballen? Voeg dan een ½ ei en 1 el broodkruim of een ½ verkruimeld beschuitje per persoon toe aan het gehakt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei, gebakken rode ui en gomasio
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Burrito met kipgehakt en ei

Burrito met kipgehakt en ei

met avocado, tomaat en cheddar
Gekruide rundsburger op een Turks broodje

Gekruide rundsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki
Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden
NL: Andijviestamppot met kipgehaktballetjes BE: Andijviestoemp met kipgehaktballetjes

NL: Andijviestamppot met kipgehaktballetjes BE: Andijviestoemp met kipgehaktballetjes

met semi-gedroogde tomaten en oude kaas
Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes
Quesadilla's met rundergehakt en mais

Quesadilla's met rundergehakt en mais

met avocadodip en tomatensalsa
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot
Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

met chorizo, zure room en courgette
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met paprika, little gem en munt-yoghurtsausje
Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

met aardappelpuree en cranberryjus
Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

met ovenfrietjes en salade
Gevulde portobello met feta en warme salade

Gevulde portobello met feta en warme salade

met gegrilde aardappel en zoete aardappel, paprika en groene linzen
Hamburger met Mexicaanse twist

Hamburger met Mexicaanse twist

met nachoschotel en avocadodip
Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

met oranje en gele wortel
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met ijsbergsla, gekookt eitje en oude kaas
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes