Skip to main content
Verse spaghetti met prei en spek

Verse spaghetti met prei en spek

met romige saus van bospaddenstoelenpesto

4.2
(4,4K)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse spaghetti

(Bevat: Gluten, Tarwe, Ei)

25 gram

Spekreepjes

50 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)940 kcal
Energie (kJ)3933 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers6 g
Vezels5.5 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel water met een snuf zout aan de kook.Snijd de prei in dunne ringen.Snijd de champignons in kwarten.Pers de knoflook of snijd fijn.

Koken
2

Kook de verse spaghetti, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Spek bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes, prei, champignons en knoflook 6 - 8 minuten.Voeg de verse spaghetti, de helft van de bospaddenstoelenpesto en slagroom toe aan de pan. Roer goed en verhit nog 1-2 minuten.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de rest van de bospaddenstoelenpesto over de pasta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders