Skip to main content
Veldslastamppot met halloumi en cherrytomaten
Veldslastamppot met halloumi en cherrytomaten

Veldslastamppot met halloumi en cherrytomaten

Op smaak gebracht met verse nootmuskaat

Halloumi heeft al eens eerder in de box gezeten. Omdat het destijds zo goed werd ontvangen en jullie vroegen om het vaker in de box te doen, maakt het opnieuw z’n opwachting. Dit keer verwerk je de kaas door een veldslastamppot. De halloumi komt uit Cyprus en wordt gemaakt van zowel schapen- als geitenmelk.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Halloumi

⅕ stuk(s)

Nootmuskaat

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

scheutje

Melk

1 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)673 kcal
Energie (kJ)2815.8 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten68 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Aardappelstamper
Grillpan
Koekenpan

Instructies

1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de halloumi in plakken van een ½ cm dik.
2

Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de halloumi in plakken van een ½ cm dik. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Halveer de cherrytomaten.

Voeg de cherrytomaten toe.
3

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met een ½ tl nootmuskaat per persoon, peper en zout. Voeg daarna de cherrytomaten en veldsla toe aan de stamppot.

Bak de halloumi.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en gril of bak de halloumi en sjalot 6 minuten. Keer de halloumi halverwege om.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de veldslastamppot over de borden. Serveer met de halloumi en sjalotringen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Heerlijk vol van smaak met romige prei en frisse cherrytomaten
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Een Italiaans gerecht met Hollandse venkel
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven
Fettuccine met grana padano

Fettuccine met grana padano

Een snel Italiaans gerecht
Romige aardappel-preischotel met spekjes en kabeljauw

Romige aardappel-preischotel met spekjes en kabeljauw

Met geraspte nootmuskaat
Runderschnitzel met sjalottensjus

Runderschnitzel met sjalottensjus

Met gepofte aardappel en geroosterde bospeen
Warmgerookte makreel

Warmgerookte makreel

met fusilli en verse dille
Caserecce met kipgehaktballetjes in roomsaus

Caserecce met kipgehaktballetjes in roomsaus

Met spinazie en cherrytomaatjes
Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Een heerlijk zacht en romig Italiaans gerecht

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen