Halloumi heeft al eens eerder in de box gezeten. Omdat het destijds zo goed werd ontvangen en jullie vroegen om het vaker in de box te doen, maakt het opnieuw z’n opwachting. Dit keer verwerk je de kaas door een veldslastamppot. De halloumi komt uit Cyprus en wordt gemaakt van zowel schapen- als geitenmelk.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Pomme de terre à chair farineuse
½ pièce(s)
Échalote
65 g
Halloumi
⅕ pièce(s)
Noix de muscade
125 g
Tomates cerises rouges
40 g
Mâche
½ cs
Beurre
filet
Lait
1 cc
Moutarde
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de halloumi in plakken van een ½ cm dik. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Halveer de cherrytomaten.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met een ½ tl nootmuskaat per persoon, peper en zout. Voeg daarna de cherrytomaten en veldsla toe aan de stamppot.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en gril of bak de halloumi en sjalot 6 minuten. Keer de halloumi halverwege om.
Verdeel de veldslastamppot over de borden. Serveer met de halloumi en sjalotringen.