HelloFresh
topBanner
Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra

Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra

met gele rijst, cashewnoten en een spiegelei

Vlees als extra
Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen:NotenPinda'sSelderijMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

1 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Pandanrijst

20 g

Gebrande cashewnoten

(BevatNoten, Pinda's)

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

200 g

Gekruide kipfiletreepjes

100 ml

Kokosmelk

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3954 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels5 g
Eiwitten41 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin is en bewaar apart.

4

Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kipfiletreepjes toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

6

Verdeel de rijst en curry met kipfilet over de borden en garneer met de cashew-kokostopping. Serveer met het gebakken ei.