Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

met little gem, avocado en feta

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2572 kJ
Vetten51.9 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten21.4 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.6 g
Eiwitten13.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat de olie goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, kruid met peper en laat rusten onder aluminiumfolie (zie Tip).

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten en verbrokkel de feta. Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken. Verdeel de salade over de borden en leg de plakjes biefstuk erop. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenparten en de avocado.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.