Skip to main content
Veggie + protein - Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

met verse geitenkaas, peterselie en bierbostelbroodje

4.4
(136)

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

3 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse krulpeterselie

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Verse geitenkaas

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat: Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)466 kcal
Energie (kJ)1948 kJ
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten52.4 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels11 g
Eiwitten11.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat en door de tomaat en paprika meer vitamine C dan de ADH?

Gehaktballen bakken
2

Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Groenten koken
3

Verhit de overig olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Eieren stollen
4

Voeg de gehaktballen toe en meng goed met de saus. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6-10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Broodje bakken
5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot het broodje goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders