Skip to main content
Kipburger met gomasiobroccoli
Kipburger met gomasiobroccoli

Kipburger met gomasiobroccoli

met romige aardappelsalade en augurken

Speciaal ingrediënt in je box! Deze burger komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Gesneden augurken

250 gram

Aardappelen

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

50 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3386 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten52.1 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten53.9 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels15.6 g
Eiwitten28.8 g
Zout2.7 g
Potassium504.9 mg
Calcium84.9 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pot met deksel.
  • Voeg een snuifje zout toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 12 - 14 minuten zachtjes koken. 
  • Giet af en voeg de aardappelen terug toe aan de pot. Voeg de helft van de boter toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Broccoli koken
2
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui fijn. 

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Aardappelsalade maken
3
  • Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur. Gebruik eventueel meerdere pannen als je voor veel mensen kookt.
  • Bak, wanneer de boter goed heet is, de kipburger 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Keer regelmatig om.
  • Meng in een saladekom de patatjes met de mayonaise, mosterd, ui en augurken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besprenkel de broccoli met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de gomasio-tuinkruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de kipburger met de broccoli en de aardappelsalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Champignonomelet

Champignonomelet

met verse bladpeterselie
Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade
Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en kerstomaten
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Kalkoenrollade met cranberrychutney

Kalkoenrollade met cranberrychutney

Met geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten
Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm

Met kruidenolie en crostini
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla
Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

met krokante linzen, verse kruiden en salade met yoghurtdressing
Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

en voor ouders: pikante yoghurtsaus met jalapeño en dille
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus