HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Al Forno Met Drie Soorten Kaas
topBanner
Rigatoni al forno met drie soorten kaas

Rigatoni al forno met drie soorten kaas

met linzen, rucola en veldsla

Lees meer

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Linzen

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

1

Tomatenpuree

390 gram

Passata

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Rucola en veldsla

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3535 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verwarm de over voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm. Laat de linzen uitlekken en weeg af.

2

Kook de pasta, afgedekt, 10 - 13 minuten. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de wortel en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de passata, de gedroogde oregano en 50 ml water per persoon toe. Draai het vuur laag en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten stoven. Voeg in de laatste 2 minuten de linzen toe en kook mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes. Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal. Voeg de pecorino en mozzarrella toe en roer alles door elkaar. Verdeel de geraspte belegen kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

5

Meng de rucola en veldsla in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pasta over de borden en serveer de salade ernaast.