
Vegetarisch schnitzel Parmigiana
met spaghetti en salade
De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Gluten, Tarwe, Eieren)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
200 gram
Passata
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Tomaat
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
30 gram
Rucola en veldsla
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
½ el
Olijfolie
½ el
Boter
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. Gebruik ook de helft van de parmigiano reggiano. De overige pasta en kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur.
- Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de passata toe met per persoon: 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker.
- Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 2 - 3 minuten per kant. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
- Leg de schnitzel in een ovenschaal, verdeel de helft van de tomatensaus erover en strooi de parmigiano reggiano erover. Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
- Meng de overige tomatensaus met de spaghetti.
- Snijd de tomaat in blokjes en meng in een saladekom met de rucola en veldsla. Meng de salade met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de schnitzel bovenop de spaghetti.
- Scheur het basilicum en garneer de schnitzel ermee.
- Serveer met de salade ernaast.