Skip to main content
Vegan taco's met  gekruid vegetarisch vlees

Vegan taco's met gekruid vegetarisch vlees

met zelfgemaakte zoete aardappelspread, salade en mangoketchup

3.9
(290)

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? (Het juiste antwoord is: zoete aardappel. Daarnaast zijn beide supergezond en rijk aan zink, ijzer, kalium, vitamine B en C!)

Labels:
Vegan

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

⅓ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Vegetarische burger

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

½ stuk(s)

Wortel

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

30 gram

Mangoketchup

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1.5 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)723 kcal
Energie (kJ)3026 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers18 g
Vezels11.1 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C. Portez une bonne quantité d'eau à ébullition dans la casserole pour la patate douce. Épluchez-la et détaillez-la en petits dés de 1 x 1 cm. Émincez l'oignon rouge. Écrasez ou émincez l'ail. Faites cuire la patate douce 5 minutes à couvert. Égouttez-la et réservez-la sans couvercle.

Préparer la salsa de tomate
2

Détaillez la tomate en dés. Coupez le citron vert en quartiers et ciselez finement les feuilles de persil et de menthe. Ajoutez la tomate, 1/2 cc de sucre par personne et la moitié des herbes fraîches au bol. Pressez 1 quartier de citron vert par personne au-dessus du bol, puis salez et poivrez. Mélangez bien et réservez.

Cuire les burgers végétariens
3

Découpez le burger végétarien en petits dés. Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la poêle. Faites-y revenir les 3/4 de l'ail et les 3/4 de l'oignon rouge 2 à 3 minutes. Ajoutez les dés de burger végétarien et les épices mexicaines, puis faites cuire 3 à 4 minutes en remuant. Réservez au chaud jusqu’au service.

Tip: Bewaar de overige knoflook en rode ui voor de zoete aardappelspread in stap 4.

Préparer la tartinade de patate douce
4

Disposez les coquilles de tacos sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez-les 5 minutes. Mettez la patate douce dans le bol, ajoutez-y 1 cc d'huile d’olive vierge extra par personne et écrasez-la à la fourchette jusqu’à obtention d'un ensemble homogène. Incorporez-y le reste d'oignon rouge et d'ail puis salez et poivrez.

Tip: Zijn de taco's kapot gegaan? Eet ze dan lekker als chipjes met de toppings.

Préparer la salade
5

Pendant ce temps, râpez la carotte à l'aide d'une râpe à gros trous. Dans le saladier, mélangez la carotte, la laitue iceberg et le radicchio avec 1/2 cc d'huile d’olive vierge extra par personne. Salez et poivrez à votre goût. Ajoutez le reste de persil et de menthe, puis mélangez.

Servir
6

Servez la sasla de tomate, la salade, le ketchup de mangue et les dés végétariens dans des bols à table et laissez chacun en garnir les tacos à sa guise.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem. Ook wortel is rijk aan vitamine A, dubbele boost aan vitamine A in dit recept.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders