Varkenshaaspuntjes met bulgur en pikante uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaaspuntjes met bulgur en pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met bulgur en pikante uienchutney

Accompagné de poivron rouge et de tomate

In dit gerecht worden sperziebonen gecombineerd met varkens-haaspuntjes, pikante uienchutney en bulgur. Bulgur is een graan- product, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boor-devol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium en is rijk aan vezels.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

110 gram

Varkenshaaspuntjes

½ tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)711 kcal
Energie (kJ)2975 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt. Roer de korrels met een vork los en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, rode paprika en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat en de helft van de pikante uienchutney toe.

4

Voeg vervolgens de gekookte bulgur toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige helft van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.

6

Verdeel de bulgur en de varkenshaaspuntjes over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.