Skip to main content
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met bloemkool, Surinaamse kruiden en wortel

4.3
(496)

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Allergenen:
Selderij
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

250 gram

Aardappelen

100 gram

Bloemkoolroosjes

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3614 kJ
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels14 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom per persoon: 1 tl kerriepoeder, 1/2 el olijfolie en peper en zout. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng met de gekruide olie.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang.
  • Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Traybake maken
2
  • Meng de aardappel en wortel in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de Surinaamse kruiden.
  • Verdeel de aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier. Leg de gemarineerde kipdrumsticks tussen de wortel en aardappelen op de bakplaat. Bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot alles gaar is.
  • Meng de bloemkoolroosjes in een andere kom met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout.
  • Schep na 30 minuten alles om, voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bakplaat en bak nog 12 - 14 minuten.
Rode ui inleggen
3
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1/2 el suiker.
  • Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik.
  • Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Serveren
4

 

  • Serveer de aardappelen, groenten en kipdrumsticks op een bord.
  • Serveer met de ingelegde rode ui en mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders