Skip to main content
Feestelijke vispastei met vismelange en garnalen
Feestelijke vispastei met vismelange en garnalen

Feestelijke vispastei met vismelange en garnalen

met venkel, knapperige oventomaten en courgettesalade

Voor een extra feestelijke pastei bestrijk je de bovenkant van het deeg eerst nog met een laagje geklutst ei of melk voor deze de oven in gaat.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Hvede
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

50 gram

Zure room

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

40 gram

Garnalen

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Hvede, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Hvede)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)1147 kcal
Energie (kJ)4800 kJ
Vetten71.5 g
waarvan verzadigd28.2 g
Koolhydraten75.3 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten43.7 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de gewone tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten.
  • Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, voeg de bouillon toe en verhoog het vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.
Courgettesalade maken
3
  • Snijd de courgette in dunne plakken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar ze apart van elkaar.
  • Maak in een kleine kom een dressing van per persoon: 1/2 tl suiker, 1 el wittewijnazijn, de dille, munt en een snuf zout (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe om de dressing iets milder te maken.

Ovenschotel maken
4
  • Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor.
  • Leg de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Giet de saus eroverheen.
  • Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd de bovenkant kruiselings in.
  • Bak 20 – 25 minuten in de oven.
Bakken
5
  • Meng de panko met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de vleestomaten in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per helft en dek af met de panko.
  • Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Meng vlak voor serveren, wanneer de courgette is afgekoeld, de dressing met de courgette in de saladekom.
  • Serveer de vispastei met de courgettesalade en de tomaten met panko.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus