Skip to main content
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade

Scan de QR-code op jouw receptkaart en maak kans op een SMEG-koelkast.

Labels:
Végé
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

150 gram

Tortelloni ricotta en spinazie

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Spinazie

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Rucola

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Pinda's, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3756 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels9.5 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.1 g
Potassium797 mg
Calcium129 mg
Iron2.4 mg
Pan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Tortelloni koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven.
  • Haal de tortelloni voorzichtig los van elkaar en kook in 2 - 3 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten.
  • Blus daarna af met de helft van de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata, het water voor de saus, de suiker, de oregano en de Siciliaanse kruidenmix toe aan de sauteerpan. Verkruimel het overige bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur naar laag en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken.
Afmaken
3
  • Scheur de spinazie in delen klein boven de sauteerpan. Bak 1 minuut mee en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tortelloni toe en meng goed met de saus.
  • Snijd het basilicum grof en rasp de kaas met een fijne rasp.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes. Voeg de tomaat en de rucola toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
  • Serveer de tortelloni in kommen of diepe borden.
  • Serveer de salade ernaast.
  • Garneer de tortelloni met de geraspte kaas en het basilicum. Garneer de salade met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders