Tonijnsteak is een dik stuk tonijn, meestal van de lende of de buik. Het wordt vaak gegrild, geschroeid of gebakken en meestal bleu of saignant geserveerd om de malsheid te behouden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ bosje(s)
Lente-ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tonijnsteak
(Bevat: Vis)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
20 gram
Kimchisaus
10 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Wortel
50 gram
Bimi broccoli
75 gram
Jasmijnrijst
25 gram
Sriracha-mayo
(Bevat: Soja, Mosterd, Ei)
25 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Suiker
½ tl
[Zoutarme] sojasaus
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Pikante rode saus
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst 8 - 9 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd een klein deel van het groene gedeelte van de lente-ui in fijne ringen ter garnering. Snijd de overige lente-ui in stukken van 2 cm. Rasp de wortel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de lente-ui, wortel en knoflook 4 - 6 minuten. Haal uit de wok en bewaar apart. Meng in een kom de bouillon met de wittewijnazijn, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), suiker, sojasaus, de helft van de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de helft van de Koreaanse kruiden en pikante rode saus naar smaak.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Bak de broccolini 4 - 5 minuten. Blus af met een scheutje water en de overige kimchisaus. Dek de pan af en stoom 4 - 5 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Meng in een diep bord 2/3 van het sesamzaad met de overige Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Dep de tonijnsteak droog met keukenpapier en wentel door het sesamzaad. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de tonijnsteak 1 - 3 minuten per kant, of langer als je de tonijn liever wat meer doorgebakken hebt.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de rijst en de saus toe. Roer goed door en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan bakken. Voeg de gebakken wortel en lente-ui toe en meng goed door.
Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en garneer met het overige groene gedeelte van de lente-ui en de koriander. Snijd de tonijnsteak in dunne sneetjes en leg op de rijst. Besprenkel met de sriracha-mayo. Garneer de broccolini met het overige sesamzaad en serveer op een apart bord.