Tomatenrisotto met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met frisse rucolasalade

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Caloriebewust
•Familie
Allergenen:
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

¼

Tomatenpuree

â…“ blik(ken)

Kerstomaten in blik

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola

75 gram

Risottorijst

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Extra vierge olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2368 kJ
Energie (kcal)566 kcal
Vetten17.5 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten21.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Kom
•Kleine kom
•Keukenpapier
•Grote pan
•Zeef
•Ovenschaal
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in 6 partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een kleine kom. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp.

Tomatenrisotto maken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een grote pot op middelhoog vuur. Bak de overige de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg daarna de risottorijst toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng het geheel goed door.

Tomatenrisotto garen
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottorijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip).

Tip: Bepaal zelf hoe je je risotto wilt. Kook de risotto langer met meer bouillon als je een zachtere risotto wilt.

Salade maken
4

Giet de kerstomaten in blik af in een vergiet. Meng in een ovenschaal de kerstomaten met de overige olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kerstomaten 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de gemarineerde garnalen toe (zie Tip). Meng ondertussen in een saladekom het citroensap met de rucola en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zijn de garnalen nog niet helemaal roze en vast van structuur? Bak ze dan nog 2 minuten langer.

Risotto afmaken
5

Snijd het basilicum fijn en meng in een kom met de overige citroenrasp. Voeg de kerstomaten, garnalen (inclusief overgebleven olie) en de helft van het kruiden-citroenmengsel toe aan de risotto. Roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Serveer de rucolasalade ernaast en garneer met het overige basilicum-citroenmengsel en de citroenpartjes.