Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Paprika
4 stuk(s)
Tomaat
½ tl
Gerookt paprikapoeder
2 stuk(s)
Kipfilet
2 stuk(s)
Biologisch wit rozenbroodje
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Melk, Soja)5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)400 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
2 tl
Suiker
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, paprika en tomaat in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder, de rode ui, rode peper en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.
Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep. Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.
Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.
Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de geplukte kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.