Skip to main content
Köftegehaktballetjes met fetasalade
Köftegehaktballetjes met fetasalade

Köftegehaktballetjes met fetasalade

met patatjes geïnspireerd op sanyet el batates

3.8
(264)

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Passata

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3195 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten55.8 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9.6 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.9 g
Potassium24 mg
Calcium6.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 minuten.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Voeg de aardappelen, passata, Afrikaanse kruidenmix en bouillon toe aan de sauteerpan. Dek de sauteerpan af en laat 5 - 6 minuten koken.
  • Haal het deksel van de sauteerpan en kook 3 - 4 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Zet het vuur lager en dek de pan af. Bak 6 - 8 minuten verder, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Roer de honing erdoor en bak 1 minuut verder.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Hak de peterselie en munt fijn en bewaar apart van elkaar.
  • Prak in een kom de feta met een vork. Meng met de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. 
  • Roer de komkommer en munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de patatjes over de borden.
  • Serveer met de sticky gehaktballetjes en garneer met de peterselie.
  • Serveer met de smashed-fetasalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders