Skip to main content
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pikante parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden

4.1
(199)

Rode pepers bevatten capsaïcine. Dit zorgt niet alleen voor een pikante smaak, maar heeft ook gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de stofwisseling en de afgifte van endorfine.

Allergenen:
Selderij
Tarwe
Ei
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3149 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten67.8 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels11.1 g
Eiwitten35.7 g
Zout2 g
Potassium432.8 mg
Calcium67 mg
Iron1.2 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon. Snijd het steeltje de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Ris de basilicumblaadjes van de stelen en houd de steeltjes apart van de blaadjes.

Koken
2

Verhit een scheutje olijfolie in een pot op middelmatig vuur. Bak de rode peper, de parelcouscous en basilicumstelen 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pot. Verlaag het vuur en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de basilicumstelen uit de pot. Roer daarna de couscous los met een vork en zet apart.

Groenten bakken
3

Snijd de wortel en de courgette halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de wortel 2 minuten. Voeg de ui, courgette en rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten al roerend mee. Blus de pan af met de wittewijnazijn.

Steak bakken
4

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de boter bruist, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afmaken
5

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de parelcouscous, de Siciliaanse kruidenmix en de helft van het basilicum door de groenten. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad, in sneetjes. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Serveer de steak erbovenop. Besprenkel met de citroenmayo en garneer met het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders