Skip to main content
Oosterse tartaar met kastanjechampignons
Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Met rijst, paksoi en geroosterd sesamzaad

Tartaar in een Aziatisch gerecht - dat klinkt misschien gek, maar gecombineerd met paksoi, paddenstoelen en sojasaus geef je de tartaar een Japanse twist. De geroosterde sesamzaadjes maken het helemaal af. Laat je verrassen door dit bijzondere recept!

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Sesamzaad
Pesce
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

5 gram

Sesamzaad

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Bosui

0.3 stuk(s)

Paksoi

60 gram

Surinaamse rijst

5 ml

Vissaus

1 stuk(s)

Rundertartaar

10 ml

Sojasaus

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2176 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels4 g
Eiwitten33 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd in dunne plakken. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad in 2 – 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
2

Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Halveer de kastanjechampignons en snijd de eventuele grotere kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein maar houd de stelen apart van de groene bladeren.

Rijst koken
3

Kook de rijst met de gember t, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Haal de gember voor serveren uit de rijst en breng de rijst op smaak met peper en zout.

Paksoi bakken
4

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak 6 – 7 minuten, voeg de laatste 2 minuten het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de vissaus.

Tartaar bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 minuten. Voeg de rundertartaar toe en bak in 3 – 4 minuten los. Voeg de kastanjechampignons en de sojasaus toe en bak nog 4 – 5 minuten of tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de tartaar, de kastanjechampignons en de paksoi. Garneer met de bosui en het sesamzaad.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes